Moet u een jaarrekening laten opmaken voor uw bedrijf? Uiteraard kunt u deze zelfstandig opstellen, maar mits u hier geen ervaring mee heeft of dit simpelweg liever uitbesteed, dan helpen wij bij DFT Advies u graag verder.

Wat is een jaarrekening?

Een jaarrekening is in het kort een financieel eindverslag van uw bedrijf. Daarin legt u u uit wat uw bedrijf zakelijk gezien heeft gepresteerd over dat boekjaar. De jaarrekening is dan ook een financiële balans van uw organisatie en geeft u een goed inzicht in de kredietwaardigheid van uw bedrijf.

Uiteraard is het van belang dat de jaarrekening goed aansluit op uw administratie. In een jaarrekening dienen zowel de inkomsten alsmede de uitgaven verantwoord te worden aan de hand van meetbare en bewijsbare geldstromen. Al uw cijfers zijn dan ook te herleiden uit uw facturen, bankafschriften en andere betaalbewijzen.

Belang van een jaarrekening

Het doel van een jaarrekening is om een goed financieel overzicht te maken van uw organisatie, zodat u die kunt overleggen met de stakeholders van het bedrijf. Daarnaast is het maken van een jaarrekening voor een aantal bedrijfsvormen verplicht.

DFT Advies helpt uw organisatie dan ook graag met het opmaken van uw jaarrekening.

Heeft u een vraag?

Telefoon: 085-0061122

Jaarrekening